Frans van de Linden wint zevende editie Veltins Open dartstoernooi

Ondanks de niet al te grote opkomst voor de zevende editie van het Veltins Open dartstoernooi kunnen we terugkijken op wederom een zeer geslaagde editie van dit toernooi met Dordrechtenaar Frans van de Linden als grote winnaar.

Verdeeld over 6 poules begonnen 23 deelnemers aan dit toernooi met een totale prijzenpot van € 400,= en prachtige bekers voor de kampioenen. Na de poulefase werden de spelers en speelsters op basis van hun prestatie in de poulefase ingedeeld in een winnaars en verliezersronde.

Daar werd direct knock-out gespeeld dus verlies je de partij dan is het toernooi voorbij. In de winnaarsronde bonden 16 spelers de sportieve strijd aan op jacht naar de titel en het prijzengeld.

Onder de 16 deelnemers titelverdediger Joost Geurts, en heel veel nieuwe namen die de sfeer kwamen proeven van het gezelligste dartstoernooi van de regio het FF naar Steef Veltins Open.

Winnaar van deze zevende editie werd Frans van de Linden uit Dordrecht die in de finale Stephan Gerritsen met 5-1 klopte. Een mooie binnenkomer voor Frans die voor het eerst aan dit toernooi deelnam en na afloop vertelde dat dit zeker voor herhaling vatbaar is omdat hij het een super gezellig en goed geregeld toernooi vond.

De uitslagen van de winnaarsronde;

Pos  Player   Player    score
1 Roel Eijkelkamp Tijmen Goosens 4 1
2 Lee McColm Thom Berendsen 4 0
3 Dennis Sanders Stephan Gerritsen 0 4
4 Willie de Beij Janique van Kraaij 4 1
5 Joost Geurts Jos Beersma 4 0
6 Frans van de Linden Thijs Spork 4 2
7 Rick Willems Peter van den Toren 0 4
8 John Wolsheume Cabin Bulteel 4 0
             
   Laatste 8          
Pos  Player   Player    score
1 Roel Eijkelkamp Lee McColm 4 3
2 Stephan Gerritsen Willie de Beij 4 1
3 Joost Geurts Frans van de Linden 2 4
4 Peter van den Toren John Wolsheume 3 4
             
   Halve finale          
Pos  Player   Player    score
1 Roel Eijkelkamp Stephan Gerritsen 2 4
2 Frans van de Linden John Wolsheume 4 1
             
   Finale          
Pos  Player   Player    score
1 Stephan Gerritsen Frans van de Linden 1 5

Ook voor de spelers en speelsters die het er wat minder afgebracht hadden in de poulefase was er nog een B-finale, dan wel verliezersronde waarvoor 7 spelers in aanmerking kwamen.

De jongste deelneemster aan dit toernooi en beginnend dartster, Amber Wieggerick kreeg een vrije loting en de overige moesten aan de slag voor een finaleplaats. In de finale kwamen Elrico Lenting en Arjan Wiegerinck, en de laatste kreeg zoals dat in dartstermen heet een white wash om de oren want Arjan verloor met 5-0.

Uitslagen B-finale;

Pos  Player   Player    score
1 Amber Wieggerinck bye b  
2 Arjan Wieggerinck Klaas Veldschoten 3 1
3 Elrico Lenting Hilbert Stoel 3 1
4 Willian Timmerman Marcel Maatkamp 3 1
             
   Halve finale          
Pos  Player   Player    score
1 Amber Wieggerinck Arjan Wieggerinck 0 4
2 Elrico Lenting Willian Timmerman 4 0
             
   Finale          
Pos  Player   Player    score
1 Arjan Wieggerinck Elrico Lenting 0 5

We kijken nu terug op weer een super geslaagd toernooi en onze dank gaat uit naar alle sponsoren die hun bijdrage geleverd hebben om dit toernooi te realiseren en tot slot maar zeker niet onbelangrijk gaat onze dank uit naar de deelnemers een deelneemsters die er met elkaar voor gezorgd hebben dat deze zevende editie van het Veltins Open dartstoernooi weer op en top geslaagd is.

Op de foto de winnaars en runners up van de winnaarsronde en B-finale plus Steef van FF naar Steef en vaste  finaleschrijver Hilbert Stoel