Vive la France de grootste brocante fair van het land

Nog een paar dagen en dan begint in Hummelo de zesde editie van Vive la France. Een brocante- en kunstmarkt in de straten rond de Dorspstraat in Hummelo die uitgegroeid is tot de grootste brocante fair van ons land.

Op de brocante markt vindt de bezoekers een hoogstaand aanbod dat varieert van linnengoed uit grootmoeders tijd, antiek servies tot vintage poppen. En in en rond de kerk van Hummelo proef je de sfeer van het Parijse Montmatre.

Daarnaast kun je genieten van muziek en theater  omdat verrassende theater acts en muzikale verassingen onlosmakelijk verbonden zijn met Vive la France. En wil je even de benen laten rusten de doe je dit zittend op karakteristieke Franse terrasstoeltjes op ons terras waar je kunt genieten van een hapje en drankje. En verder staan tussen de vele kramen met prachtige koopwaar stands met uiteenlopende (streek)lekkernijen en lekkernijen van de fruit- en groenteboer.

Uniek dit jaar is een expositie over de Achterhoekse rockband Normaal. Hiermee wil de organisatie aandacht schenken aan aan het feit dat sinds de onthulling van het standbeeld van Normaal er dagelijks heel veel aanhangers van de band een bezoekje brengen aan het bronzen standbeeld. De expositie over Normaal vindt plaats in dorpshuis De Ruimte.

Vive la France wordt  gehouden op zaterdag 7 en zondag 8 juli van 11:00 tot 18:00 uur

De entree bedraagt € 3,50 per persoon en er is voldoende parkeer gelegenheid. Deze liggen aan de randen van het dorp waar u via bewegwijzering naar toe geleid wordt.  Kosten voor parkeren is € 2,50.

Maar er is nog meer in aanloop naar dit fantastische weekend. Woensdag 4 juli is er namelijk een concert van het Hummelo’s gemengd koor in samenwerking met de Görgelpiepen uit Silvolde. Dit concert begint om 19:30 uur en wordt gegeven in de kerk van Hummelo. De toegang voor dit concert is gratis maar een donatie is van harte welkom!

Donderdag 5 juli kunt van 20:00 tot 22:00 uur heerlijk dineren in de Dorpstraat van Hummelo. FF naar Steef en de Gouden Karper uit Hummelo  hebben gezamenlijk Table d’Hôte opgezet. Genieten van een heerlijk 3-gangen menu inclusief drankjes. meer hierover leest u hier >>

Na afloop wordt er een film in de open lucht gedraaid. Deze film, Le Sens de la Fête wordt achter de kerk van Hummlo gedraaid. U moet wel u eigen stoel, dekentje of kussentje meenemen. Kosten voor de film € 5,= per persoon