Super League team FF naar Steef bereikt doel onder hoogspanning

Het eerste Super League team van FF naar Steef heeft vandaag, na een super spannende, tenen krommende dag, hun doel voor komend seizoen bereikt, ze hebben zich direct geplaatst voor deelname aan de sterkste teamcompetitie die Nederland kent, de Super League.

Enkele maanden geleden hebben Peter van den Toren, Toon te Kamp, Cobus Vriezen,Don van Londen, Lee McColm, Elrico Lenting, Nick Scholten, Peter Voskamp, en Ronald Kool het plan gevat om een gooi te wagen voor deelname aan de sterkste team competitie in Nederland. Na glansrijk de voorronde te hebben gewonnen was vandaag  de grote dag de play off tegen het beren sterke team van Dartcafé Nouveau 1 uit het Limburgse Brunssum.

De winnaar van deze tweestrijd plaatste zich direct voor deelname aan deze competitie. De verliezer had nog uitzicht op de Super League omdat dit team in een promotie degradatie wedstrijd tegen een team dat in de degradatiezone van de Super League was geëindigd te spelen voor die ene plek.

Klokslag 13:00 begon de strijd met een Round Robin, een dartswedstrijd waarbij alle 4 de spelers uit een team tegen de andere teamleden een enkele leg spelen. Dit is echt het moeilijkste onderdeel van het treffen want net als je een beetje het bord gevonden hebt is de partij voorbij en moet je 3 of 4 legs wachten voordat je weer aan de beurt bent.

De spanning was goed af te lezen van de gezichten van de spelers van FF naar Steef en dat vertaalde zich ook in het resultaat. De mannen verloren de Round Robin met 9-2 en dat was een gevoelige tik die de tegenstander uitdeelde.

Ondanks de vele partijen is een Round Robin slechts goed voor 1 punt en vandaag ging het om wie het eerste 6 punten weet te scoren.

Na de Round Robin 4 single partijen over best of 7 legs. Cobus Vriezen kon de stand weer in evenwicht brengen maar ook hier speelde de druk parten en verloor hij met 4-2 van Niels Kippersluis. Twee nul achter dus en moesten de heren van FF naar Steef nu toch echt een tandje hoger schakelen. En dat deden Peter Voskamp, Lee McColm en Toon te Kamp die alle drie hun single wonnen en FF naar Steef 3-2 voor kwam.

Halverwege dus met de koppels als derde discipline te gaan. Cobus Vriezen moest vanwege verplichtingen elders het stokje doorgeven aan Nick Scholten die samen met Toon te Kamp een koppel vormde. Lee en Peter Voskamp vormden het andere koppel waarop de deskundigen toch het meeste geld op durfden te zetten voor een goed resultaat. 

Maar de mannen moesten in de beslissende leg in het stof bijten en kwam Dartcafé Nouveau weer langszij en het volgende koppel rolde Nick en Toon met 3-0 op waardoor FF naar Steef weer naar een achterstand keek. Lee en Peter trokken op indrukwekkende wijze de zaak weer recht (3-1) maar Nick nu spelend met Elrico Lenting kregen klop met dezelfde cijfers en zo werd het 4-5 voor Nouveau 1.

De Limburgers waren dus 1 leg verwijderd van de hoogste klasse en dit punt kom worden behaald in de zogenoemde ‘Captains Game’. Nouveau 1 had Roger Palmen als sterkste man naar voren geschoven. FF naar Steef zette routinier Peter Voskamp in en deze zet bleek goud waard. In een best of 7 klopte Peter de Limburger en stonden de beide teams na de volledige wedstrijd op 5-5.

Er moest dus een beslissingswedstrijd worden gespeeld en opnieuw wezen beide teamcaptains Roger Palmen en Peter Voskamp aan om deze match aan te gaan. De spanning steeg tot een hoogte punt en sommigen liepen de zaal uit omdat ze niet dorsten te kijken. Maar 1 speler had daar minder last van, Peter Voskamp. Peter heeft al vaker op grote podia gestaan en wist onder en immense druk het hoofd koel te houden en zijn scores te plaatsen. Goed voor opnieuw een 4-2 overwinning op Roger en de zo fel begeerde plek in de Super League competitie 2018 – 2019

Uitslagen:

Team Round Robin Uitslag
  FF naar Steef   Dartcafé Nouveau 1    
1 Toon te Kamp vs Roger Palmen 0 1
2 Peter Voskamp vs Jeffrey van de Ven 1 0
3 Lee McColm vs Niels Kippersluis 0 1
4 Cobus Vriezen vs Jurgen Munten 1 0
5 Peter Voskamp vs Roger Palmen 0 1
6 Toon te Kamp vs Niels Kippersluis 0 1
7 Cobus Vriezen vs Jeffrey van de Ven 0 1
8 Lee McColm vs Jurgen Munten 0 1
9 Cobus Vriezen vs Niels Kippersluis 0 1
10 Toon te Kamp vs Jeffrey van de Ven 0 1
11 Lee McColm vs Roger Palmen 0 1
           
      Eindstand 2 9

Stand na de Round Robin  FF naar Steef – Dartcafé Nouveau 1  0-1

Singles Uitslag
  FF naar Steef   Dartcafé Nouveau 1    
1 Cobus Vriezen vs Niels Kippersluis 2 4
2 Peter Voskamp vs Jurgen Munten 4 2
3 Lee McColm vs Roger Palmen 4 3
4 Toon te Kamp vs Jeffrey van de Ven 4 0

Stand na de singles FF naar Steef – Dartcafé Nouveau 1  3-2

Koppels Uitslag
  FF naar Steef   Dartcafé Nouveau    
1 Voskamp/McColm vs Kippersluis/Munten 2 3
2 te Kamp/Scholten vs Palmen/Stevens 0 3
3 Voskamp/McColm vs Palmen/Stevens 3 1
4 Lenting/Scholten vs Munten/Derwall 1 3

Stand na de koppels FF naar Steef – Dartcafé Nouveau 1  4-5

Captains Game Uitslag
  FF naar Steef   Dartcafé Nouveau    
1 Peter Voskamp vs Roger Palmen 4 2

Stand na de Captains Game FF naar Steef – Dartcafé Nouveau 1  5-5

Beslissingsmatch Uitslag
  FF naar Steef   Dartcafé Nouveau    
1 Peter Voskamp vs Roger Palmen 4 2

Eindstand  FF naar Steef – Dartcafé Nouveau 1  6-5

Op de foto staand van links naar rechts Steef Dorrestijn van FF naar Steef, schrijver Hilbert Stoel, Ronald Kool, Peter van den Toren, Toon te Kamp en Elrico Lenting. Op de voorgrond van links naar rechts Peter Voskamp, Nick Scholten en Lee McColm. Op de foto ontbreken Cobus Vriezen en teamcaptain Don van Londen

Hieronder nog een paar foto’s van deze spannende dag.