Duizenden fans bij onthulling standbeeld Normaal

Duizenden fans vulden donderdag 10 mei, Hemelvaartsdag het Evenementenplein in Hummelo voor de onthulling van het standbeeld van Normaal. Een unicum in Nederland want nergens is er een soortgelijk standbeeld te vinden.

Maar met medewerking van diverse sponsoren en het Aanhangerschap ( de fanclub van Normaal ) is dit gerealiseerd en werd donderdagmiddag onder grote belangstelling van de pers en fans een prachtig bronzen standbeeld van Normaal onthuld. Een beeld  van de groep zoals in de bezetting tijdens roemrijke jaren. Bennie Jolink, Ferdi Joly, Wimken van Diene en de helaas te vroeg overleden drummer Jan Manschot sieren nu het plein in de kern van Hummelo.

Bennie, Ferdi en Wimken voltrokken de plechtigheid en verzorgden daarna nog een live optreden voor het enthousiaste publiek dat uit alle  windstreken naar Hummelo was gekomen. Duizenden stonden er op het plein en om maar de woorden van Bennie Jolink te herhalen’ Da’s toch niet normaal’!

Het werd een onvergetelijke dag die dankzij het optreden van diverse bands tot in de avonduren heeft geduurd.

Voor belangstellenden en de mensen die vanwege de drukte niets of weinig van de onthulling hebben gezien staan hieronder wat plaatjes.