Dartteam FF naar Steef op koers voor Super League

Sinds kort darten er bij ons in het café een aantal mensen in het FF naar Steef dartsteam. Deze mannen hebben een doel, ze willen meedoen aan de allerhoogste dartscompetitie die Nederland kent, de Super League van de Nederlandse Darts Bond.

Het team dat bestaat uit Don van Londen, Ronald Kool, Elrico Lenting, Peter van den Toren, Toon te Kamp, Lee McColm, Cobus Vriezen, Peter Voskamp en Nick Scholten, hebben we daarom aangemeld bij de Nederlandse Darts Bond om mee te doen in de jaarlijkse play off voor een plaats in de overgangsklasse van de Super League. Kun je vergelijken zoals bij betaald voetbal, daar heb je de eredivisie en de Jupiler League. 

Inmiddels hebben de mannen al twee play off wedstrijden achter de rug die ze met glans hebben gewonnen. Zaterdag 24 maart reisde de ploeg af naar Nijkerkerveen waar ze speelden tegen de Baggelaar Aa-Maa-Teurs en die wedstrijd wonnen ze met 8-2.

Afgelopen zaterdag 7 april speelden de mannen thuis tegen de Buurmannetjes uit Goor, dat team had de vorige week  ook met ruime cijfers van hun tegenstander (Café de Stam uit Winterswijk ) gewonnen dus hadden de heren zich voorbereid op een pittige zaterdagmiddag.

Maar ondanks een wat nerveus begin bij de team Round Robin ( hier spelen 4 spelers allemaal 1 leg ) tegen elkaar. Dat zijn dan 16 singles voor uiteindelijk 1 wedstrijdpunt. De start was niet goed want Toon verloor de eerste partij en nadat Lee de zaak weer in evenwicht had gebracht verloren Voskamp en Lee ook hun single en stonden ze 3-1 achter. 

Maar toen was het ijs gebroken en kwamen de mannen op stoom en wonnen de Round Robin met 9-7. FF naar Steef dus 1-0 voor en dat smaakte naar meer.

En het werd meer, heel veel meer zelfs want ze haalden 4 punten in de individuele singles waar Cobus met 4-1 won, Voskamp met 4-3, Toon met 4-0 en Lee met 4-2. In de individuele single ronde speelt men best of 7 legs. Stand op dat moment dus 5-0 voor FF naar Steef.

Na de singles het koppel toernooi en ook hier alle 4 de punten voor FF naar Steef. Het koppel Lee/Cobus won hun partijen  over best of 5 legs met 3-2 en 3-0, Peter v/Elrico wonnen beide wedstrijden met 3-0. Niet te filmen maar het team stond 9-0 voor en de 10 werd volgemaakt door Ronald die de zogeheten ‘captains game’ over best of 7 legs met 4-2 won.

Dartteam FF naar Steef staat nu met 2 gewonnen partijen bovenaan  met 6 punten uit 2 wedstrijden  en 18 wedstrijdpunten voor en 2 tegen. De nummer 2 op dit moment Café de Stam is op zaterdag 21 april hun laatste tegenstander. Het wordt een uitwedstrijd waarin als we goed geteld hebben 1 punt voldoende moet zijn om de kruisfinale te spelen. Want De Stam heet 3 punten uit 2 wedstrijden met 9 punten voor een 11 tegen