FF naar ’t Schaep’ in Hummelo

‘We benne op de wereld om mekaar om mekaar, te hellepe nietwaar’, ‘As je mekaar niet meer vertrouwen kan, waar blijf je dan, zo is het toch meneer?!’, ‘’t Zal je kind maar wezuuuh, jeh jeh jeh jeh’…

Deze en vele andere liedjes uit ‘’t Schaep met de vijf pooten” en oude Amsterdamse hits en smartlappen zullen de revue passeren op zaterdagavond 7 april. Steef mag dan ‘effe’ wieberen en de Amsterdammers zullen het die avond wel ‘effe’ regelen! Amsterdamse uitjes, osseworst en blokjes kaas op de bar, een lekker pikketanissie d’r bij en Kootje, Door en consorten staan klaar voor een avondje ouderwetse Amsterdamse gesjelligheid…

Café ‘FF naar Steef’ transformeert op zaterdagavond 7 april in een Amsterdamse stamkroeg

‘FF naar ’t Schaep’

Op zaterdagavond 7 april waan je je, kortom, even in ’t Amsterdam van de jaren 60 / 70.  Martine Rexwinkel verzon het idee voor een thema-avond en op een verjaardag kwam ze erover aan de praat met acteur en regisseur (amateur/hobby) Peter Daris en al gauw kwam ‘FF naar ’t Schaep’ van de grond met een club Hummelse enthousiastelingen erbij. Samen werd er van alles bekokstoofd en was iedereen het al gauw eens over de liedjes, de hapjes en wie speelt wat: Door, Kootje, Lena, Huipie, etc. Hup! De rollen waren zo verdeeld. Ideeën te over, net als liedjes voor de karaoke. Voor de titel van de avond bestond de keus uit: ‘FF naar ’t Schaep’ of: ‘Steef met de vijf pooten’. Dat was eigenlijk nog de moeilijkste beslissing. Maar gelukkig, ook daar kwamen ze uit.

De bezoekers

We worden toch niet lastig gevallen door die halvegaren? Of dat we moeten meespelen? Ik wil gewoon een biertje drinken. Wat wordt er nu eigenlijk verwacht van de cafébezoekers?  Niets! Ja, toch. Komen! Op zaterdag 7 april. Dan kom je erachter dat de Achterhoekse gemuudelijkheid en de Amsterdamse gesjelligheid niet eens zo van elkaar verschillen. Vanaf half 9 is inloop, vanaf kwart voor 9 wordt de kroeg overgenomen en verder kunnen bezoekers ook de hele avond in en uitlopen. Het is eigenlijk net een gewone caféavond… maar dan totaal anders!