Vijfde FF naar Steef Veltins Open Darts toernooi was weer gezellig en spannend

De vijfde editie van het FF naar Steef Veltins Open Darts toernooi is achter de rug. Zaterdag 24 februari waren 38 deelnemers en de nodige supporters naar ons café gekomen voor dit toernooi met een totale prijzenpot van € 400,=.

Verdeeld over 8 poules begonnen de deelnemers aan het  toernooi en van iedere poule plaatsen de beste 2 spelers zich voor de winnaarsronde de overige 22 deelnemers werden ingedeeld in de verliezersronde.

Na de poulefase een direct knock out competitie. Dat houdt in dat de verliezer in het winnaarstoernooi en verliezerstoernooi is uitgeschakeld en de winnaar door gaat naar de volgende ronde.

Uiteindelijk bereikten Bono Berendsen en Nick van Duivenboden de finale van het winnaarstoernooi. Die finale werd over best of 9 legs gespeeld en werd met overmacht gewonnen door Nick van Duivenboden. Nick vorige editie van dit toernooi nog runner up won de finale met 5-0.

In de verliezersronde haalden Roel Eijkelkamp en Dennis Sanders de finale , en ook in deze finale werd het een ‘white wash’. Dennis won deze finale met 3-0.

Hoogste finish dit toernooi werd gegooid door Thijs Koenders die 167 wist uit te gooien. Dit was goed voor een fraaie beker en een enveloppe met € 35,=.

Rond 21:30 was het toernooi gespeeld en gingen de deelnemers nog even het café in om na te praten over weer een super gezellig en strak georganiseerd toernooi.

Hieronder de uitslagen van de laatste 16 winnaarsronde:

 Laatste 16        
Pos Speler 1   Speler 2   score
1 Maarten Gerritsen Mattheu Ordelman 3 1
2 Jochem van de Kamp Alex Vleghert 3 0
3 Nick Scholten John Wolsheume 2 3
4 Joost Geurts Bono Berendsen 2 3
5 Cobus Vriezen Mike Geerling 3 0
6 Nick van Duivenboden Benjamin Geesing 3 2
7 Niels Haverdil Martijn Klein Sessink 3 1
8 Marc Vleghert Frank Heymen 1 3
 Laatste 8        
Pos Speler 1   Speler 2   score
1 Maarten Gerritsen Jochem van de Kamp 2 3
2 John Wolsheume Bono Berendsen 0 3
3 Cobus Vriezen Nick van Duivenboden 2 3
4 Niels Haverdil Frank Heymen 3 0
 Halve finale        
Pos Speler 1   Speler 2   score
1 Jochem van de Kamp Bono Berendsen 3 4
2 Nick van Duivenboden Niels Haverdil 4 3
 Finale        
Pos Speler 1   Speler 2    score
1 Bono Berendsen Nick van Duivenboden 0 5

Op de foto van links naar rechts: runner up verliezersronde Roel Eijkelkamp, Thijs Koenders met de hoogste finish, runner up winnaarsronde Bono Berendsen, Steef Dorrestijn van FF naar Steef, winnaar van het 5de Veltins Open Nick van Duivenboden en geheel rechts winnaar verliezersronde Dennis Sanders.